Portfolio

Fokus

Uppgift #1 Cinemagraf & Digitalt Visitkort

(Fiktiv) reklam skapad åt Drewex i form av en cinemagraf.
Digitalt visitkort

Uppgift #2 Walk Cycle & Turnaround

Turnaround av karaktären Pella, en hisptrig men välmenande figur.
Walkcycle och lipsync.

‘Pella the hipster’ agerar som mascot/frontfigur för en kampanj som drivs av djurrättsalliansen. Han pratar om olika goda skäl till att välja en vegansk livsstil.
Animationen är skapad genom tre program; Adobe after effects, Adobe premiere pro och Clip studio paint.
För att erhålla en djupare röst så har jag justerat tonläget i ett ljudbehandlingsprogram som heter Audacity.

Uppgift #3 Eget skarpt projekt.

Mitt eget skarpa projekt var avsett att vässa RFSL Malmö’s visuella profil (hemsida/sociala medier) med animationer som samtidigt förmedlar deras budskap och syfte.
Ett av tre projekt som drivs av RFSL Malmö är seniorprojektet som arbetar för att förhindra ofrivillig ensamhet genom att arrangera träffar och sammankomster för seniorer. Sedan bedriver de även ett projekt som är utformat för att välkomna nyanlända HBTQ+ personer i Malmö, erbjuda rådgivning och stöd på olika sätt. RFSL Malmö har också en radiokanal som sänder onsdagar mellan 18-19 FM 89,2!

Animationerna är avsedda att ses mer som “levande stillbilder” inspirerade av konceptet cinemagraf (fast som illustration). Mediumet som använts för att sätta ihop dessa levande bilder är i huvudsak clip studio paint.
Det jag själv upplever att jag kunde ha gjort bättre med det här projektet var att hitta mer konkreta exempel på motiv som hade kunnat förmedla RFSL’s olika projekt, dessa är ganska diskreta. Det tog också mer tid att skapa animationerna än jag hade förväntat mig, och hade gärna byggt på de levande bilderna med fler rörliga komponenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *